EIGENWIJS Coaching

Klantervaringen

Klant EIGENWIJS 😊

Wat heeft de begeleiding/therapie je gebracht?

In 2010 maakte ik kennis met Eigenwijs coaching en therapie toen ik in een burn out terecht was gekomen, doordat ik overwerkt was. Het was mijn eerste kennismaking met coaching en therapie in het algemeen en ik was heel benieuwd naar welk effect het op mij zou hebben. Ik leerde dat ik het prettig vond om met iemand te praten over wat er door mij heen gaat en dat daar dan zonder oordeel op gereageerd kan worden.

Anderzijds werd ik ook hard aan het werk gezet om te leren kijken naar mezelf en uit te spreken wat ik echt wil doen en wil zijn.

Inmiddels zijn we een dikke tien jaar verder en weet ik nog steeds mijn weg naar Eigenwijs coaching en therapie te vinden. De sessie met Marike helpen mij om het leven te leiden op een hartelijke, zachte doch daadkrachtige manier.

Hoe heb je mij ervaren als mens en als therapeut/coach?

Marike gaf me meteen een aangenaam en welkom gevoel. Ze weet pittige vragen te stellen als dat nodig is om een gevoelige snaar te raken, die je eigenlijk lekker verstopt wil houden. Maar omdat ze dat zonder oordeel doet, ga je toch erover praten. Ze heeft oog voor jou op het moment dat je voor haar zit. Daardoor is geen sessie hetzelfde, omdat ze kijkt wat je op het moment dat je bij haar bent nodig hebt.

Buiten dat jij mijn coach bent, vind ik het super om te zien dat jij een vrouw bent die haar idee├źn omzet in acties/ondernemingen. Daarmee ben je voor mij ook een voorbeeld!

Hoe heb je de behandelruimte ervaren?

De behandelruimte is een lichte en open ruimte, dat mij de mogelijkheid / het gevoel geeft dat ik tijdens een sessie de deur naar de buitenwereld even kan sluiten.

Klant EIGENWIJS 😊

Wat heeft de begeleiding/therapie je gebracht?

De laatste reeks van sessies die ik met Marike heb doorlopen hebben me laten inzien waar ik zelf nou sta en zou willen staan in het leven, en hoe snel je je kunt laten leiden door de behoeften en wensen van anderen en je eigen wensen en behoeften daarvoor terzijde kunt schuiven. Dat terzijde schuiven is niet per se verkeerd en is ook op momenten inherent aan het leven, maar het hoeft niet je hele levenswandel te bepalen. Ik mag van mezelf nu
wandelen daar waar ik zelf wil gaan.

Hoe heb je mij ervaren als mens en als therapeut/coach?

Marike is een hartelijke en invoelde persoon die heel goed kan luisteren, constructief feedback kan geven, maar als het moet ook gewoon kan zeggen waar het op staat. Met haar uitnodigende, meevoelende en soms ook confronterende houding weet ze inzichten naar boven te halen waarvan je niet wist dat je ze met je meedroeg.

Klant EIGENWIJS 😊

Wat heeft de begeleiding/therapie je gebracht?

Ik ben erachter gekomen dat je zelf invloed hebt op je eigen geluk. Dat je zelf keuzes maakt. Ik heb mijn verdriet mogen delen en uiten. Daarnaast heb ik ook ervaren dat vertrouwen terugvinden bij mijn man tijd nodig heeft en dat we aandacht moeten hebben voor elkaar. De rest van de wereld en wat anderen ervan vinden is niet belangrijk. Het gaat vooral om ons. Vergeven kan ik, al ervaar ik ook dat dat niet altijd even makkelijk is.

Ook heb ik ondervonden dat als je veel verschilt in karakter, dat dat geen struikelblok hoeft te zijn in je relatie, maar iets dan je kunt accepteren en een weg in kunt vinden samen. Vooral in verbinding blijven staan met elkaar.

Daarnaast ga je ook over jezelf nadenken en wat belangrijke normen en waarden zijn.

Ik heb ervaren door EMDR dat je je verdriet en pijn, wel een stukje draaglijker kan maken.

Hoe heb je mij ervaren als mens en als therapeut/coach?

Marike geeft mij een veilig en vertrouwd gevoel. Ze kan goed luisteren. Ik kan mezelf zijn en durf mij ook te uiten. Er zit geen oordeel aan. Ze kan je ook op een andere manier naar dingen laten kijken. Dingen waar ik zelf nog helemaal niet op een andere manier naar zou hebben gekeken. Ze stelt ook kritische vragen, waar je ook zelf daarna nog over nadenkt. Je kiest uiteindelijk ook je eigen pad.

Hoe heb je de behandelruimte ervaren?

Rustgevend en ontspannen.